Techniek

Techniek
Keuze en inzicht in mogelijkheden techniek voor geschikte mobiele website
Om een website geschikt te maken voor kleine beeldschermen en gebruik op smartphones kunnen verschillende technieken worden toegepast, waaronder het maken van een aanvullende mobiele website, een nieuwe responsive website of het ontwikkelen van een nieuwe adaptive website.

Mobiele website
Een mobiele website wordt ontwikkeld naast de bestaande desktop website. Door middel van het doorlinken naar de mobiele versie bij bezoek door een mobiele bezoeker wordt automatisch de mobiel geschikte versie getoond.
Boodschap: Gebaseerd op bestaande website en aangepast aan mobiele bezoeker. Mobielesite voldoet hier volledig aan en is ingericht op een mobiele bezoeker!
Prijsniveau: laag
Doorlooptijd: Binnen 5 werkdagen opgeleverd
Gevolgen: Bestaande boodschap middels passende techniek anders aanbieden, dit is effectief voor doelgroep. Naast je bestaande website een mobiele website maken

Responsive website
Een responsive website is gebaseerd op een nieuwe techniek die een desktopsite zo schaalt dat deze aan diverse beeldscherm formaten wordt aangepast. Afgestemd op zowel mobiele bezoekers, desktopbezoekers en bezoekers via grote ‘smart boards’. Volgorde en gewenste boodschap per doelgroep zijn niet instelbaar.
Boodschap: Afgestemd op bezoekers van een desktopwebsite. Voldoet vaak (nog) niet aan mobiele bezoekers! Andere prioriteiten staan centraal. Matige snelheid van laden pagina’s, gebrek aan overzicht, ontbrekende functionaliteit voor mobiele websites. Doordat een volledig nieuwe website ontwikkeld moet worden, moet ook de boodschap opnieuw worden vormgegeven.
Prijs niveau: middel
Doorlooptijd: 2 a 3 maanden
Gevolgen: Nieuwbouw van de bestaande website. Boodschap opnieuw vormgeven en heroverwegen. Concessies doen aan of desktopbezoeker of de mobiele bezoeker.

Adaptive website
Afgestemd en voorgeprogrammeerd voor alle voorkomende maten en vormen van beeldschermen. Afhankelijk van het formaat beeldscherm waarmee een website wordt bezocht wordt vormgeving en content aangepast voor zowel volgorde, locatie als inhoud.
Boodschap: Voldoet volledig aan de gestelde eisen van een mobiele bezoeker en is op diverse formaten afgestemd.
Prijs niveau: zeer hoog
Doorlooptijd: meer dan 3 maanden
Gevolgen: Nieuwbouw van de bestaande website. Boodschap opnieuw vormgeven en heroverwegen. Per doelgroep vaststellen wat de boodschap moet zijn en afzetten tegen het doel van desbetreffende bezoeker. Bezoeker als uitgangspunt nemen voor het programmeren van de volgorde en de manier waarop de boodschap gecommuniceerd wordt.

Om een professionele website te laten maken is de manier waarop je je website mobielvriendelijk maakt een belangrijk uitgangspunt.