SEO zoekmachine optimalisatie

18 september 2016

SEO. Je website, slechts een visitekaartje of meer?

Dat anno 2016 een website maken essentieel is om als ondernemer effectief een bedrijf te kunnen exploiteren is algemeen geaccepteerd. Je digitale visitekaartje! Ook hebben de meeste ondernemers de verwachting dat naast het digitale visitekaartje, de website ook gevonden moet worden in de zoekmachines op voor hun relevante zoekwoorden, gebaseerd op de aangeprezen producten en/of diensten. Echter het begrip en kennis waaraan die website dient te voldoen om hiermee ook succesvol te zijn is vaak nog ver te zoeken. Want met het hebben van een website alleen ben je er nog niet. Je moet ten eerste natuurlijk vindbaar zijn. En bij voorkeur niet alleen op je eigen URL/domeinnaam, maar ook op relevante kernwoorden waarop binnen je eigen branche en vakgebied gezocht wordt. Een kreet die daarbij vaak genoemd wordt is SEO. SEO staat voor “Search Engine Optimization” of in het Nederlands, zoekmachine optimalisatie. Niet te verwarren met SEA, “Search Engine Advertising”.

Onderdelen SEO

Om goed gevonden te worden zal je een aantal zaken goed moeten regelen, zoals o.a:

  1. Techniek van de website
  2. Autoriteit van de website
  3. Inhoud van de website

Kosten SEO

SEO hoeft ook niet duur te zijn en veel geld te kosten. Veel dingen kun je goed zelf doen, of tegen lage kosten laten uitvoeren. Begin ook niet direct met dure grote programma’s, maar start eenvoudig. Download de gratis SEO whitepaper of vraag de gratis SEO scan aan om de richting te bepalen.

Liever teruggebeld worden om je vragen over SEO beantwoord te krijgen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

BEL MIJ TERUG