Maak je website mobielvriendelijk om vindbaar te zijn in Google

16 mei 2015

Vindbaar blijven in Google? Maak je website mobielvriendelijk

Google gaat strafpunten uitdelen als je website geen mobiele versie heeft. Deze ‘penalty’ is ingegaan op 21 april 2015 en brengt veel verandering met zich mee. Het hebben van een mobiele website is erg belangrijk voor je representatie en vindbaarheid in de mobiele zoekresultaten. Geen mobielvriendelijke website betekent een lagere ranking. Door deze nieuwe maatregel is het belangrijk dat jouw website ook mobiel geschikt is. Je kunt je website testen op mobiele geschiktheid via verschillende tools die momenteel beschikbaar zijn op het Internet. De aanwezigheid van een mobiele website vergroot je business en klantenbestand!

Ook jouw klanten zijn mobiel!

Uit onderzoek blijkt dat mobile devices officieel de desktop zijn gepasseerd. Online shoppen vindt de laatste tijd vaker plaats via een mobile device dan via een desktop. Het percentage consumenten dat online shopt via een mobile device is 55%, tegenover 45% die online shopt via een pc. Er is tevens gebleken dat 1 op de 5 paginaviews gebeurd via een mobile device. Mensen gaan steeds vaker online op hun mobiel. Dit zijn niet zomaar mensen, dit zijn ook jouw klanten! Daarom is het belangrijk om een goede mobiele website te hebben die jouw bedrijf goed representeert.

Mobiel vriendelijke website geen pré, maar een must

Google heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van mobiele websites en heeft daarbij ook de mening van consumenten meegerekend. Uit dit onderzoek blijkt dat 74% van de consumenten sneller terugkeert naar een mobielvriendelijke website. Ook zou 61% een website verlaten als deze niet mobielvriendelijk is en 67% zegt sneller iets te kopen op een mobielvriendelijke site dan wanneer dit niet het geval is. Uit deze onderzoeken en tevens het hedendaagse internetgebruik en gebruik van mobile devices blijkt wel dat mensen mobiele websites willen en tevens verwachten dat deze ook aanwezig zijn. Hier ligt dus een belangrijke taak voor de ondernemer.

Het is logisch en vanzelfsprekend dat Google de penalty betreffende mobiele websites heeft ingesteld, aangezien het bedrijf ook een reputatie heeft hoog te houden. Het bedrijf wil optimale service bieden en wil uiteraard vermijden dat de helft van de getoonde zoekresultaten niet goed te zien is voor mobiele gebruikers van de zoekmachine.

Tegenwoordig maakt iedereen bijna 24/7 gebruik van zijn smartphone. Hiermee is de smartphone het meest gebruikte mobile device en verslaat hiermee de traditionele media. Het is daarom ook vanzelfsprekend dat een goede mobiele website met up-to-date informatie erg voordelig is voor een bedrijf: zo is de bedrijfsinformatie altijd beschikbaar voor iedereen, zelfs als iemand onderweg is. Tenslotte kijken we op allerlei momenten op onze smartphone: als we aan het wandelen zijn, als we boodschappen doen, als we in de badkamer zijn, etc.

Ook als jij een lokale ondernemer bent is het van belang een goede mobiele website te hebben; een onderzoek van Google heeft namelijk aangetoond dat 50% van de bezoekers van je mobiele website binnen 24 uur een bezoek aflegt bij jouw bedrijf. Voor ondernemers met een webshop is het essentieel om ervoor te zorgen dat hun mobiele website net zo goed zichtbaar is op een smartphone als op een tablet. Deze twee manieren van weergave worden beide bestempeld met ‘mobiele website’, maar geven soms een verschillende weergave.

Is jouw website klaar om online gevonden te worden?

Misschien heb je al een tijdje de wetenschap dat er sprake is van afname in conversie als je nog steeds een standaard website gebruikt. Als je dit nog niet hebt waargenomen, zorg er dan voor dat je een mobielvriendelijke website hebt voordat u dit wél waarneemt. De meeste mensen hebben hun pc of laptop nog niet afgedankt voor een mobile device, maar een toenemend aantal doet dit al wel.

 

Geef je klanten wat ze willen met snel ladende pagina’s, gemakkelijke navigatie en een gestroomlijnde website met goede inhoud en geweldige producten. Neem de controle in handen met het groeiende aantal klanten die mobile devices gebruiken om te shoppen. Zorg ervoor dat Google blij is en blijft en riskeer niet dat je verdwijnt uit de zoekresultaten. Wacht niet langer met het mobiel (laten) maken van jouw website!

Pro-Online biedt effectieve en betaalbare, applicaties, zoals Mobiele Site en Prima-site om jouw website mobielvriendelijk te maken. Pro-Online kan je hierbij helpen.