Is jouw huidige businessmodel toekomstproof?

""

Is jouw huidige businessmodel toekomstproof?

Algemeen
De wereld verandert in een snel tempo sinds internet haar intrede heeft gemaakt. Als gevolg van de mogelijkheden van mobiele devices als smartphones en tablets is internet niet meer weg te denken in ons dagelijks bestaan en is dit medium de basis voor onze dagelijkse communicatie geworden. Zowel zakelijk als privé. Vaste structuren komen te vervallen en werken en communiceren is overal en altijd mogelijk geworden. Ook werken op afstand en vanuit het buitenland, maar ook concurrentie vanuit en doelgroepen in het buitenland zijn een feit. Om deze ontwikkeling te kunnen zien als voordeel in plaats van bedreiging heeft Pro-Online zich gespecialiseerd in online applicaties die vanuit de Nederlandse taal eenvoudig en snel zijn in te richten ter ondersteuning van online ondernemen en communiceren en tevens mobiel zijn toe te passen.

Jouw huidige businessmodel

Velen van jullie zullen zeggen: “ja ik herken dat wel, maar mijn handel, mijn klanten zitten niet online, of komen niet digitaal bij mij terecht. Dat kan zo zijn, maar hoe lang duurt dat nog? Hoeveel klanten kun je missen om succesvol te blijven? Zelfs in heel traditionele markten als bijvoorbeeld het bankwezen en de automobielbranche liggen de gevaren op de loer. Onlangs maakte Google bekend te gaan starten met bankieren. Hebben ze daar dan verstand van? Vraag je je nu af. ‘Ja’, is mijn antwoord. Door de digitalisering en daarmee gepaard gaande mogelijkheden om bijvoorbeeld kennis te vergaren, waarmee antwoorden gegeven worden op vele vragen ten aanzien van wensen en ideeën. Daarnaast kun je digitaal eenvoudig grote partijen en aantallen klanten benaderen en bewerken. Loyaliteit van klanten is beperkt, wensen van klanten veranderen, gemak en snelheid is wat de klok slaat. Transparantie in producten en bedrijven, wereldwijd is met het huidige (mobiele) internet enorm. Kansen daarmee ook, maar ook het afbreukrisico is groot.

Online als aanvulling op uw huidige businessmodel
Door kritisch te kijken wat de mogelijkheden vanuit uw huidige businessmodel zijn krijg je zicht op mogelijke kansen en bedreigingen. Wat doen je directe concurrenten? Of staat er in jouw business ook een Google variant op? Taxi chauffeurs dachten ook in een traditionele markt te zitten maar worden van de één op de andere dag geconfronteerd met Uberpop.
Google gaat per 21 april 2015 mede indexeren op mobiel geschikte websites. Geen mobiel geschikte website kan betekenen dat je van de één op de andere dag niet langer word meegenomen in de Google ranking en je directe concurrent wel!
Langer wachten op de tijd dat digitaal en mobiel voorbij gaan is struisvogel gedrag. Kop in het zand steken. Start met oriënteren op mogelijkheden. Pro-Online heeft voor jou een aanvang gemaakt door het selecteren van effectieve, betaalbare Nederlandstalige applicaties. Schaalbaar en snel in te zetten.

Mobielesite– Snel en effectief een mobiele website plaatsen gekoppeld aan je huidige website voor Optimale mobiele gebruiker ervaring.

Prima-Site – Een professionele website met uitgebreide functionaliteit tegen lage kosten. Een goede website maken hoeft niet duur te zijn! Doordat gebruik gemaakt wordt van responsive design techniek wordt snel en effectief een mobielvriendelijke website gemaakt. Voorzien van veel standaard functionaliteit als fotosliders, verwisselbare lay-outs, meertaligheid, formulieren, contactpagina, maps etc. Door het toepassen van een eenvoudig Nederlandstalig CMS systeem makkelijk in onderhoud en gebruik. Tevens is er voorzien in een SEO (zoekmachine optimalisatie) module.

SocialFrame – Eenvoudig en effectief communiceren met jouw publiek op Facebook. Diverse actie apps ondersteunen je bij het weergeven van acties als Fotowedstrijd, Groepsdeals, speciale aanbiedingen, houd een prijsvraag, doe een kijk en vergelijk actie of het presenteren van artikelen in de webshop app. Daarnaast eenvoudig actuele artikelen op internet ophalen en verwerken in je posts voorzien van een foto die direct te bewerken is. Plaats je post direct of via de agendeermodule op een later gewenste en tijdstip. Kom in contact met je fans en publiek.

Share2Gether – Communiceren is steeds interactiever. We zijn gewend geraakt aan Social media en zijn altijd en overal bereikbaar. Sluit jouw bedrijfscommunicatie daar nog bij aan? Door gebruik te maken van Share2Gether kun je interactief chatten, bloggen of polls houden. Werken in groepen, delen van documenten of foto’s en het maken van uitnodigingen van welke aard dan ook. Sluit aan bij de wereld van jouw mensen en collega’s. Een statisch intranet is niet meer van deze tijd en wordt als saai en statisch ervaren. Bespaar tijd en verkrijg inzicht in onderlinge communicatie, maar ook vaardigheden en kennis.

Als Pro-Online willen en kunnen wij jou helpen jouw huidige businessmodel te versterken met online ondernemen! Voor ondersteuning bij het vaststellen en bepalen van je Online Strategie kijk bij diensten.